24 lutego 2013

176. wciąż izraelsko

Palestyńska bułka sezamowa z twarogiem i zaatarem z oliwą z oliwek, pomidor

Tak, jestem z powrotem. Niemiłosiernie wymęczona, ale szczęśliwa jak nigdy. Ogarnięcie wszystkiego zajmie mi teraz pewnie trochę czasu, ale postaram się sprężyć i do przyszłego weekendu zamieścić jakąś relację. Swoją drogą - bardzo Wam dziękuję za te okrągłe 100 obserwatorów, bo właśnie taka liczba czekała na mnie po powrocie z Izraela. Szczerze powiedziawszy, po cichu na to liczyłam, kiedy wyjeżdżałam. Naprawdę Wam dziękuję, bo w końcu tworzę tego bloga przede wszystkim dla swoich czytelników!

Tutaj wszystkie śniadania z Izraela.

36 komentarzy:

  1. Zazdroszczę wyjazdu :) Musiało być cudownie.
    I jaka pyszność na zdjęciu, zjadłabym ^^

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też zazdroszczę. Kurczę.. chciałabym tam pojechać.

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna wycieczka, podziel się ładnym zdjęciami:) jedzenie już wiemy że było pyszne:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. podzielę się na pewno, kiedy tylko wszystko ogarnę. (;

      Usuń
  4. Ojej, a skąd pomysł na taką akurat wycieczkę? Dlaczego Izrael?

    OdpowiedzUsuń
  5. Musiało być wspaniale :) I podpisuję się pod powyższym komentarzem, w Izrealeu właściwie intryguje mnie co innego, niż tylko jedzenie ;) Chociaż ono niewątpliwie było dobre.

    OdpowiedzUsuń
  6. czekam na relację, bo jestem niezmiernie ciekawa Twojej wycieczki!
    a co to zaatar?:>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mieszanka drobno zmielonych ziół - okropnie słona, ale przepyszna. czasem dodaje się też do niej ziarna sezamu.

      Usuń
  7. śniadanka już oglądałam , były pycha ! fajnie ,ze wycieczka się udała ;D
    czekam na jakąś ciekawą relację ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale pyszne te izraelskie śniadania! I dzisiejsze.. Sezamowa bułka *_*

    OdpowiedzUsuń
  9. wreszcie jesteś;*
    wooow.... mam rodzine w Izraelu chyba będę musiała się do nich wprosić;p

    OdpowiedzUsuń
  10. Widzę, że śniadaniowo klimat Izraela wciąż Ci się udziela:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. trzeba w końcu dojeść wszystko to, co ze sobą przemyciłam. :D

      Usuń
  11. Ta bułka jest genialna, jadłam ją kilka razy :)

    OdpowiedzUsuń
  12. zajadasz takie ładne pomidory, farciara! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, pomidory akurat polskie (a przynajmniej zakupione w polsce). :D

      Usuń
  13. smaczne te izraelskie klimaty, bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Śniadania po prostu... egzotyczne, ale jakie ciekawe i smaczne! Poproszę o relację fotograficzną, koniecznie^

    OdpowiedzUsuń
  15. wyjazd pewnie był niesamowity - czekam na relacje :))

    OdpowiedzUsuń
  16. gorące wakacje w środku zima..nie nooo wcale Ci nie zazdroszczę :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wcale nie takie gorące - u nich też teraz zima, a ja mimo dwudziestu-kilku stopni cały czas dosłownie zamarzałam.

      Usuń
  17. Ale Ci zazdroczę tych kilku dni w ciepłym kraju, kiedy u nas zima zadomowiła się na dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Greetings, I do believe your blog could possibly be having web browser compatibility problems.

    Whenever I take a look at your website in Safari, it
    looks fine however when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, excellent site!

    Also visit my webpage; Steinzeit-Diät Rezepte

    OdpowiedzUsuń
  19. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is valuable and everything. But just
    imagine if you added some great graphics or video clips to give
    your posts more, "pop"! Your content is excellent but with
    images and clips, this website could undeniably be one of the best in its niche.
    Fantastic blog!

    Stop by my web blog - quinoa und leaky gut deutsch

    OdpowiedzUsuń
  20. MNIAM, też bym chciała wybrać się do Izraela ;d

    OdpowiedzUsuń
  21. nie wiem czym jest zaatar, ale z chęcią spróbowałabym.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. napisałam kilka komentarzy wyżej - to przyprawa. (;

      Usuń
  22. Super, czekam na relację z niecierpliwością :) To my dziękujemy za te pyszne śniadania! ; )

    OdpowiedzUsuń
  23. zazdroszczę zajadania się oliwkami, chałwą, hummusem...

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ