23 października 2012

52.

Kasza jaglana z nerkowcami, cynamonem, syropem klonowym i figą

Mama kupiła ostatnio figi. Z premedytacją, świadoma tego, że w zamrażarce zalegają jeszcze ich dwie reklamówki. Nie lubię takich improwizowanych śniadań, ale coś z nimi zrobić trzeba. A pogodę za oknem nietrudno odczytać ze zdjęcia.

18 komentarzy:

  1. chętnie Ci pomogę z tymi figami!:D

    OdpowiedzUsuń
  2. oo to ja mogę się zaopiekować, bo nie jadłam jeszcze, więc chętnie by mi się przydały :) jaglanka wygląda przepysznie, uwielbiam nerkowce <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ach, nerkowce *.* jak masz za dużo fig to przyślij do mnie, coś wymyślę ;))

    OdpowiedzUsuń
  4. Też nie lubię mieć nadmiaru jakiegoś produktu, ale można przynajmniej kombinować, a nuż coś ciekawego się wymyśli :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wiem, mnie wydają się jakieś mało inspirujące pod względem łączenia ich z innymi produktami i chyba wolę jeść je same, najlepiej zaraz po zerwaniu z drzewa. (;

      Usuń
  5. ja lubię figę z camembertem i miodem ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ano, wytrawne połączenia to już coś innego - np. z szynką parmeńską czy fetą mogę jeść, jak najbardziej. (;

      Usuń
  6. Cudne śniadanie <3
    Też nie przepadam za improwizowanymi śniadaniami, albo gdy ktoś je zmienia. Lubię gdy są one zaplanowane i nic ich nie zmienia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja lubię mieć zaplanowane posiłki na kilka kolejnych dni, tj. mieć zawsze kilka opcji do wyboru, bo mam wtedy przynajmniej pewność, że odpowiednio rozplanuję sobie zużycie pewnych produktów i nic się nie zmarnuje. (;

      Usuń
  7. Figi?!
    Oh szkoda ,że udało mi się spróbować tylko tych suszonychxD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja mam cały zapas z chorwacji, choć mimo wszystko i tak zdecydowanie wolę suszone. (;

      Usuń
  8. Zapraszam na konkurs kulinarny na moim blogu. Trwa tylko do końca października. http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. O kurczę, tak prosto i smacznie!
    Ach, kusisz (:
    Właśnie często zastanawiałam się, czy bez problemów można zamrażać figi?C:

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, rozmrażałam już kilka sztuk (przez noc w lodówce) i nie tracą na smaku czy wyglądzie.

      Usuń
  10. ja nie wiem, co Ty chcesz od zdjęcia, mnie się bardzo podoba!
    tak jak i śniadanko<3

    OdpowiedzUsuń
  11. Smaczne, chętnie podebrałabym paręnaście sztuk, żeby się nimi troskliwie zaopiekować :) Rozumiem problem ze zdjęciami, też miałam dziś trudności przez brak światła...

    OdpowiedzUsuń
  12. pysznie i zdrowo , nerkowce - uwielbiam <3

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ