29 maja 2013

270.

Jaglane gofry ze szparagami, jajkami w koszulkach i pieprzem

GOFRY JAGLANE

          50 g mąki jaglanej
          20 g płatków jaglanych
          50 ml mleka
          jajko
          łyżka stopionego masła
          szczypta sody oczyszczonej
          szczypta soli

Płatki zalewam mlekiem i odstawiam na chwilę do napęcznienia. Następnie dodaję mąkę, masło, jajko, sodę i sól i mieszam ze sobą wszystkie składniki. Smażę w dobrze nagrzanej gofrownicy do zarumienienia.

45 komentarzy:

  1. Haha na miniaturce myslalam że to lody ;D bardzo myląco wyglądają te jajka w koszulce ;)
    Gofry, widzę wypieczone idealnie i jeszcze te szparagi- bajka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nienawidzę Was wszystkich za te gofrownice, no nienawidzę :) muszę się w końcu przemóc i spróbować zrobić jajka w koszulkach

    OdpowiedzUsuń
  3. Te szparagi tak ładnie wyglądają na gofrach!

    OdpowiedzUsuń
  4. z tego przepisu wychodzą klasycznie 3, czy 2? ;>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie zawsze wychodzą klasycznie 2. :D

      Usuń
    2. ja nie mam gofrownicy, brak mi klasy :D

      Usuń
    3. mogę ci podesłać moją zepsutą, to przynajmniej nacieszysz się samym faktem jej posiadania. :D :*

      Usuń
  5. Uwielbiam wytrawne gofry ale ze szparagami jeszcze nie próbowałam :) Piękne zdjęcia, niesamowicie apetyczne :) Obrabiasz je jakoś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rzadko mam na to czas. (; czasem tylko przytnę zdjęcie albo poprawię kolory - tutaj minimalnie zwiększyłam kontrast.

      Usuń
  6. byłam pewna, że to lody.. dopiero twój podpis mnie uświadomił;D
    A gofry jaglane są pychaaa, robiłam kiedyś, ale z samej jaglanki, bez mąki;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Taaaa, a jak zobaczyłam zdjęcie na facebooku to pomyślałam, jakie fajne lody...^^ :p

    OdpowiedzUsuń
  8. tez mam to samo pytanie, z podanych skladnikow ile wychodzi goferkow?

    OdpowiedzUsuń
  9. pyszności:) bardzo lubię gofry na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wow, takiego śniadanie jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wielkie WOW ! To chyba najoryginalniejszy przepis jaki ostatnio czytałam, koniecznie muszę zapisać !

    OdpowiedzUsuń
  12. Na malym zdjeciu w telefonie jajka wygladaja jak galki lodow ;)
    Taki pomysl na sniadanie bardzo mi sie podoba!

    OdpowiedzUsuń
  13. haha, na początku myślałam że to lody :D już się zastanawiałam co Ty wymyśliłaś znowu ;p

    OdpowiedzUsuń
  14. Muszę w końcu zacząć eksperymentować z wytrawnymi śniadaniami. Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  15. A ja jak zwykle jestem inna i zamiast lodów i jajek, widziałam jogurt grecki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też myślałam, że to jogurt grecki ! :P
      Całość wygląda przepysznie :)

      Usuń
    2. Haha, ja myślałam, że to mleczko kokosowe! :D

      Marysiu, z nieba mi spadasz z tymi goframi! Szukałam jakiegoś fajnego przepisu bez glutenu, a te są idealne. To przepis na dwa gofry?:>

      Usuń
    3. Marysia- dobra duszyczka:D

      teraz to już na maksa przegięłaś!!!!:*:D

      Usuń
  16. i nie przykleja Ci się do gofrownicy? :P

    OdpowiedzUsuń
  17. pięknie podane :) takie wariacje na temat gofrów jak najbardziej popieram :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mąkę jaglana kupna czy zmielona kasza :) ?

    OdpowiedzUsuń
  19. Lubię gofry, dlatego sama dziś wszamałam swoją porcję, również na wytrawnie:D

    OdpowiedzUsuń
  20. Uwielbiam gofry, ale brak gofrownicy nie sprzyja mi w jedzeniu ich :( Dzięki Tobie polubiłam eksperymentować z śniadaniami na wytrawnie..:D

    OdpowiedzUsuń
  21. genialne! :) cały czas zaskakujesz świetnymi pomysłami :)

    OdpowiedzUsuń
  22. nigdy nie jadłam takich, chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Gdzie znalazłaś taka mąkę.? :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Twoje gofry ze szparagami i jajkiem w koszulce prezentują się o wiele ładniej. Zdecydowanie muszę popracować nad zdjęciami. :D

    OdpowiedzUsuń
  25. Sporo z Twoich "pomysłów" dużo wcześniej pojawiło się na blogu http://morning-fairy.blogspot.it/, a nigdy nawet nie zdarzyło Ci się podlinkować post lub chociaż wspomnieć , że "to już było" .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. aż musiałam sprawdzić, o co chodzi, bo z początku nie zrozumiałam tego komentarza. NO BEZ JAJ. co takiego odgapiłam dzisiaj od autorki bloga? połączenie szparagów i jajka? bardzo odkrywcze.
      sama lubię być fair wobec innych i naprawdę nie mam nic przeciwko podawaniu źródeł swoich inspiracji, ale jeżeli takowej NIE BYŁO, to nie mam zamiaru doszukiwać się jej na siłę.
      poza tym skoro autorka bloga z powodzeniem komentuje moje wpisy, a nie napisała jeszcze do mnie maila z wyrzutami, to wszystko jest chyba w porządku. a ty, skoro uważasz mnie za tak mało oryginalną osobę, w takim razie dlaczego podajesz adres mojego bloga na pewnych forach jako źródło inspiracji? :)

      Usuń
    2. Słucham ? Na jakich forach ? o.O

      Usuń
  26. Twoje wytrawne śniadania przekonują, abym częściej takie jadła :D Szparagów muszę spróbować, a na takich gofrach to już w ogóle!

    OdpowiedzUsuń
  27. Ciekawe połączenie, chętnie bym spróbowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  28. o rany, jakie to musiało być dobre... a mi jajko w koszulce nigdy nie wychodzi :<

    OdpowiedzUsuń
  29. Takich gofrow na wytrawnie z checia bym sprobowala :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Ojejku, ależ pomysłowe te gofry!

    OdpowiedzUsuń
  31. fajny pomysł na zrobienie jaglanych gofrów, samo zdrowie ;) do tego ulubione szparagi i jajo, któremu w koncu muszę sprostać czoła ;p pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  32. Ale śniadanie! :D Zachwycasz nim :)

    OdpowiedzUsuń
  33. O rany podbiłaś mi serce tymi goframi :)
    Pyszności, szparagi i jajka w koszulkach :)

    OdpowiedzUsuń
  34. gofry na słono? tego jeszcze nie widziałam, wiesz? :D na pewno się zainspiruję!

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ