Płatki owsiane na mleku z jajkiem, wanilią i granatem
Skandal. To po prostu skandal. W Almie nie było masła orzechowego z Sante, a że mnie nie chciało się już wczoraj nigdzie za nim latać, kupiłam to, przed którym tak się zawsze wystrzegałam. Mając do wyboru dwa rodzaje masła z Felixa, wybrałam mniejsze zło - to z większą ilością orzechów w składzie. Chociaż nie wiem, czy w ogóle się na nie skuszę, czy obejdę smakiem i wytrzymam jakoś jeszcze jeden dzień. Mam jednak przynajmniej zabezpieczenie na wypadek, gdyby nadszedł moment kryzysu, bo może i w desperacji będę zmuszona po nie sięgnąć. I po te pozostałe, nie będące orzechami, bliżej nieokreślone 27% składu.
PS: Kiedy wrócę, postaram się dodać bardziej reprezentatywne zdjęcie, bo teraz z braku czasu wrzucam pierwsze lepsze.
PS2: Ahaha, przejrzałam właśnie wszystkie zdjęcia i okazuje się, że chyba mimo wszystko to było najlepsze. Cóż, będziecie musieli przywyknąć do takich nastrojowych klimatów co poniedziałek i czwartek. (;
PS2: Ahaha, przejrzałam właśnie wszystkie zdjęcia i okazuje się, że chyba mimo wszystko to było najlepsze. Cóż, będziecie musieli przywyknąć do takich nastrojowych klimatów co poniedziałek i czwartek. (;
Bez przesady z tym skandalem, masło jak masło ;)
OdpowiedzUsuńA to zdjęcie mi się podoba.
Lol, to lekka ironia vel moje niezbyt zrozumiałe poczucie humoru. :D
UsuńCo nie zmienia faktu, że skład tego masła nie powala. (;
UsuńMasz racje, ja tego z Felixa tez nie lubie.
UsuńA sniadanie pyszne, i zdjecie wcale nie jest zle :)
takie domowe jest najlepsze. 100% orzechów i żadnych polepszaczy :)
Usuńpewnie, że najlepsze! choć ja nie mam niestety obecnie odpowiedniego sprzętu, więc staram się wybierać takie z najbardziej przyzwoitym składem.
UsuńJa mam to z Felixa i jestem zadowolona:)
OdpowiedzUsuńa próbowałaś innych marek?
Usuńsmakowita ta owsianka ,muszę kiedyś spróbować z jajkiem ;p
OdpowiedzUsuńkoniecznie, bo jest przepyszna. kiedy spróbujesz takiej z jajkiem, już nigdy więcej nie będziesz chciała innej! (;
Usuńa kiedy dodać jajko? i całe?
Usuńdodałam całe, choć następnym razem chyba dla bardziej wyrazistego smaku (który uwielbiam :D) dodam samo żółtko, albo i dwa. zagotowałam owsiankę jak zwykle, zdjęłam rondelek z ognia i dodałam ubite jajko. cały czas mieszając trzepaczką gotowałam jeszcze jakąś minutę.
UsuńPotwierdzam. Po pierwszym razie do każdej owsianki dodawałabym jajko. To sprawia że owsianka zamienia się w słodki krem. Nie robię tego tylko dlatego, że moja druga połówka ma jakieś obiekcje przed prawie surowym jajkiem.
Usuńja za to uwielbiam! zwłaszcza żółtko. i praktycznie zawsze, kiedy jem jajka "solo", muszą być na miękko albo ostatecznie półtwardo.
UsuńA ja nie mam wgl. masła;<
OdpowiedzUsuńdobrze wiedzieć, że nie jestem sama w moim cierpieniu! :D
Usuńz jajkiem, brzmi bardzo intrygująco!:D
OdpowiedzUsuńjaką cudowną konsystencję to ma! jeszcze nigdy mi taka nie wyszła;<
OdpowiedzUsuńja przed dodaniem jajka ubiłam je jeszcze mikserem i chyba właśnie dlatego wyszła taka leciutka jak chmurka. (;
Usuńwoow z jajkiem? niezły pomysł!
OdpowiedzUsuńNo co do składu tego muszę się zgodzić, bo jednak jest niższe, nawet dość dużo jeżeliby porównując do tego z Sante. U mnie nigdzie ostatnio nie mogę go znaleźć i pocieszam się z tym z Felixa, -30% tłuszczu. Kiedy dodałaś jajko do owsianki ? ;> :)
OdpowiedzUsuńwłaśnie to z felixa kupiłam i oczywiście nie wytrzymałam i dodałam je dzisiaj do obiadu. kiedy dodałam je na patelnię, bo robiłam z niego sos, zobaczyłam, jak tłuszcz oddziela się od masła, co w przypadku tego z sante nigdy się nie zdarzało. więc różnice widać na pierwszy rzut oka. (; a jajko dodałam, kiedy owsianka się zagotowała i odrobinę zgęstniała, i ciągle mieszając gotowałam jeszcze około minuty.
Usuńmm z granatem <3 pychotka!
OdpowiedzUsuńja bym chciała to z m&s albo lidlowskie :D
to z pierwsze też bym chciała, bo jeszcze nie miałam okazji próbować. nie mam niestety nigdzie w okolicy m&s. ;<
UsuńGenialna owsianka. Taka z jajkiem jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńoj tak! choć następnym razem dodam chyba dwa żółtka zamiast samego jajka, bo osobiście uwielbiam smak kogla-mogla. (;
UsuńMmm, wanilia i granat stanowią dodatki rewelacyjne *-*
OdpowiedzUsuń