5 lutego 2013

157.

Smażona polenta*, sałatka z roszponki, zielonych oliwek i sera feta

Błagam, litości...

*zrobiona według tego przepisu, jedynie z pominięciem słodzidła

38 komentarzy:

  1. te kolory...rozmarzyłam się ,chcę wiosnę;p

    OdpowiedzUsuń
  2. o kurcze. ej, też muszę zrobić polente, nigdy nie jadłam ;<

    i świetne kolory *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. heej, wiesz co właśnie robi się w mojej kuchni? :D polenta! :D ... i też będzie na wytrawnie, ha!

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmm pycha;) dasz przepis? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiedyś już się tutaj pojawiała; robiona mniej więcej jak w tym przepisie (z pominięciem słodzidła):

      http://poranne-zamotanie.blogspot.com/2012/10/55.html

      Usuń
  5. Smacznie, zdrowo, kolorowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja prawdę mówiąc nigdy nie jadłam roszponki, choć zawsze bardzo mnie ciekawiła,

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli lubisz rukolę i szpinak to i roszponkę polubisz;)

      Usuń
    2. dla mnie rukola i szpinak to zupełnie inna kategoria smakowa. szpinak jak szpinak, rukola jest dość ostra w smaku, zaś roszponka ma według mnie lekko "kwiatowy" posmak. choć rzeczywiście - wszelkim roślinożercom przypadnie do gustu. (;

      Usuń
    3. może dlatego, że należę do grupy osób żywiących się takim trawskiem nie widzę wielkiej różnicy:D

      Usuń
  7. nie jadłam jeszcze wytrawnej polenty. Twoja wygląda super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przyznam, że to bodajże moje czwarte podejście do kaszy kukurydzianej na wytrawnie i chyba najbardziej udane. :)

      Usuń
  8. ale wiosenne kolory na talerzu!

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetnie wygląda, o tak podanej polencie bym nie pomyślała :P

    OdpowiedzUsuń
  10. wygląda pysznie, aż się humor poprawia na taki widok na talerzu... :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Zdrowe jedzenie, tylko zupełnie nie w moim stylu. Jeszcze nie umiem jeść takich rzeczy...

    OdpowiedzUsuń
  12. Chcę wypróbować polentę. Jak ta Twoja smakowicie wygląda !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. spróbuj koniecznie, bo nie tylko dobrze wygląda, ale też tak smakuje. :)

      Usuń
  13. Uwielbiam smażoną polentę, ale wytrawnej jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a to błąd, bo w takiej wersji jest równie smaczna. :)

      Usuń
  14. a jak takie coś przygotować? ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. mam złe przygody z kaszą kukurydzianą, ale Twoja wersja mnie przekonuje :)

    OdpowiedzUsuń
  16. A ja nigdy nie jadłam polenty..
    Wiosna na twoim talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Cóż za wiosenne kolory na Twoim talerzyku, pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  18. Wiosennie i pięknie. A że smacznie to juz na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  19. mmm, uwielbiam roszponkę :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Ciekawie wygląda i pewnie super smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Mmm, nigdy nie jadłam polenty! Ale pysznie wygląda, z chęcią bym spróbowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  22. polentę zawsze jadałam na słodko, a w takim zestawie też musi byc pyszna:>

    OdpowiedzUsuń
  23. Nie lubię śniadań na wytrawnie, ale chętnie zjadłabym na kolację :) Kocham roszponkę i fetę, ale oliwki tylko czarne :) A ta polenta mnie intryguje...jeszcze nie próbowałam :) A no i oczywiście zdjęcie jak zawsze piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Śliczne kolorki, genialne smaki. Czego chcieć więcej? :D

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ