8 lutego 2013

160.

Tapioka na soku jabłkowym z jabłkiem, cynamonem, gałką muszkatołową i syropem klonowym

Dzisiejsze śniadanie w stu procentach sponsorowane przez węglowodany.

37 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. zgadzam się! tyle pysznych smaków w jednej małej miseczce.

      Usuń
  2. chciałabym spróbowac tapioki, a nigdzie nie mogę jej znaleźc:<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak ja. Ciekawie wygląda :)

      Usuń
    2. ja kupiłam w organic farmie zdrowia w galerii krakowskiej. w supermarketach, nawet na zdrowej żywności, raczej nie będzie, ale widziałam ją też w kuchniach świata.

      Usuń
  3. ale wyglada bardzo apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Smacznie wygląda! Spróbowałabym tego bo nigdy nie miałam okazji :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy nie próbowałam, dla mnie to miseczka pełna egzotyki! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chyba tylko tapioka taka egzotyczna, bo cała reszta to polskie, jak najbardziej znane smaki. :)

      Usuń
    2. Z syropem klonowym mogłabym się jednak też trochę niezgodzić ;p

      Usuń
    3. okej, jego nie wzięłam akurat pod uwagę. :D ale jabłka jak najbardziej, bo i do przypraw też można by się w sumie przyczepić.

      Usuń
    4. ale egoztyka też rozumiana dla mnie w takim sensie, że ja czegos nigdy nie próbowałam ;)

      Usuń
  6. nigdy nie jadłam, ale też w żadnym ze sklepów, w których kupuje nie widziałam.
    ciekawa jestem jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tapioka sama w sobie bardzo neutralnie, wszystko zależy od dodatków i sposobu, w jaki się ją przygotuje. ma właściwości (i wartości odżywcze właściwie też) zbliżone do mąki ziemniaczanej - tyle tylko, że jest w formie granulatu. (;

      Usuń
  7. Trzeba się doładować z rana ;) pyysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę kupić tapiokę. Twoja miseczka wydaje się bardzo apetyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jabłkowo jabłkowe śniadanie :) coś pysznego!

    OdpowiedzUsuń
  10. nie jadłam, wierzę, że smaczne! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam tapiokę i to że za każdym razem można nadać jej inny smak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie, uniwersalność to chyba jej największa zaleta. :)

      Usuń
  12. Odpowiedzi
    1. była, była! najpierw martwiłam się, że tyle mi jej wyszło (razem z dodatkami 3/4 litrowego rondelka), a w końcu i tak połowa zniknęła już w trakcie przygotowania. :)

      Usuń
  13. E tam węglowodany. Jedzenie to nie węgle, białko i tłuszcze, tylko jedzenie:-))) Przyjemność, smak!

    OdpowiedzUsuń
  14. Nigdy nie jadłam tapioki. Musze spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  15. dobre węgle nie są złe :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. sęk w tym, że to w głównej mierze węgle proste. (;

      Usuń
  16. Muszę spróbować tapiokę. Od dawna jest na mojej liście zakupów.
    Jestem ciekawa jak smakuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. sama w sobie jest raczej neutralna w smaku, ma jakiś tam minimalny, bliżej nieokreślony dla mnie posmak. dopiero dzięki odpowiednim dodatkom można nadać jej określonego charakteru.

      Usuń
  17. Odpowiedzi
    1. a czy napisałam, że tak nie twierdzę? (;

      Usuń
  18. Na śniadanie można :) Pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  19. jak z jabłkiem to na pewno smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Wierzę na słowo, że pyszna:)

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ