12 lutego 2013

164.

Kasza gryczana niepalona na soku jabłkowym z jabłkiem, cynamonem, gałką muszkatołową i miodem orzechowym
vegan: miód -> syrop klonowy

35 komentarzy:

  1. musze sie w koncu przekonac do tej kaszy;)

    OdpowiedzUsuń
  2. według mnie niepalona jest najlepsza na słodko, a palona na wytrawnie :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, palona ma bardziej wyrazisty smak, który niekoniecznie zawsze dobrze komponuje się ze słodkimi dodatkami, za to wytrawnym potrawom nadaje charakterystycznego, głębokiego aromatu.

      Usuń
  3. Nigdy nie jadłam kaszy gryczanej w takim wydaniu. Świetnie śniadanie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę chyba kiedyś spróbować! :D
    Zostałaś przeze mnie nominowana do Liebster Blog :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dawno już nie jadłam niepalonej! szkoda że jest ciężej dostępna niż zwykła prażona:<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rzeczywiście szkoda, bo niepalona smakiem w niczym nie ustępuje tej bardziej popularnej wersji.

      Usuń
  6. Nigdy nie potrafię zmusić się do zrobienia tej kaszy na słodko, jakoś mi nie pasują te da połączenia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mnie też nie pasowało, dopóki nie spróbowałam tego śniadania. (; wcześniej też miałam awersję do kaszy gryczanej na słodko, ale kiedy spróbowałam niepalonej, zupełnie zmieniłam zdanie.

      Usuń
  7. kiedyś nie przepadałam za kaszą gryczaną, ostatnio bardzo ją polubiłam. ale jeszcze nie próbowałam na słodko, najwyższy czas...:)

    moje ulubione połączenie smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i również jedno z moich ulubionych! ja za to wieki nie jadłam tak na wytrawnie, do obiadu. (;

      Usuń
  8. muszę wkońcu zrobić na słodko , skoro tak kusicie <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja ostatnio byłam w restauracji gdzie podwali wyłącznie równe kombinacje kasz, gryczaną na czele. Nie rozumiem jak można jej nie lubić. Choć przyznam, ze niepalona smakuje mi dużo bardziej niż zwykła.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiedy spróbowałam tą niepaloną i ja tak uważam;) nie czuć w niej takiej goryczy i w towarzystwie słodkości o wiele lepiej smakuje

      Usuń
    2. a mnie obie smakują na równi, ale każda trochę bardziej z innymi dodatkami. :) choć niepalonej powinny spróbować wszystkie te osoby, które nigdy jej nie próbowały, a nie przepadają za tą najbardziej popularną jej wersją.

      Usuń
  10. nie wygląda jak kasza gryczana, bardziej jak jaglana, kurcze, nigdy nie jadłam jeszcze takiego cuda na śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  11. O kasza! Miałam wczoraj na obiad, tyle, że na wytrawnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. tak jeszcze gryczanki nie jadłam , wygląda przepysznie ;d

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciekawy i smaczny pomysł na kaszę :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Fantastyczny pomysł na kaszę na słodko :) Mam dziś na obiad, ale na wytrawnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Nie jadłam nigdy niepalonej. Smacznie się prezentuje :)


    Nominowałam Cię do Liebster Blog :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. naprawdę dziękuję, będę miała na co odpowiadać. :D a niepalonej spróbuj koniecznie, jeśli tylko będziesz miała taką możliwość - z pewnością się zakochasz!

      Usuń
  16. porywam miseczkę :) choć pewnie już nic nie zostawiłaś :<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, w końcu ktoś, kto rozumie, że nie ma nawet po co prosić o podzielenie się, bo po moich śniadaniach nigdy nic nie zostaje. :D

      Usuń
  17. Nie próbowałam jeszcze kaszy gryczanej na słodko - muszę to nadrobić :)

    Nominowałam Cię do Liebster Blog :3

    OdpowiedzUsuń
  18. Miód orzeszkowy, musi być pyszny <3

    OdpowiedzUsuń
  19. kaszy gryczanej w tak wspaniałym połączeniu to jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  20. bardzo ciekawe połączenie kaszy z gałką muszkatołową i jabłkiem:) muszę wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  21. miód orzechowy? ooo :D
    pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  22. ...na soku jeszcze nie próbowałam ugotować kaszy, ciekawy pomysł ;D

    OdpowiedzUsuń
  23. Muszę spróbować tej kaszy na słodko :) Wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ