28 września 2013

392. naleśnikowa sobota

Szafranowo-pomarańczowe naleśniki z dynią gotowaną w soku pomarańczowym i ricottą

18 komentarzy:

  1. Jedne z lepszych naleśników jakie dzisiaj widzialam !:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przypomniałaś mi o szafranie :) Naleśniki z idealnymi dodatkami...

    OdpowiedzUsuń
  3. dynia i sok pomarańczowy! dobre połączenie, do tego ta ricotta i jest idealnie :) tobie zawsze tak świetnie te naleśniki wychodzą *-*

    OdpowiedzUsuń
  4. Brzmi nietypowo i zachęcająco zarazem ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne :) A u mnie dziś owsianka :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Sorry. Zabrakło mi słów.
    :o

    OdpowiedzUsuń
  7. się zgadałyśmy z tą dynią z sokiem pomarańczowym w naleśnikach dziś :) z szafranem pycha, uwielbiam zupę dyniową z nim i smażonymi grzybami. nominowałam Cię do LB

    OdpowiedzUsuń
  8. naleśniki są dobre na wszystko :)

    OdpowiedzUsuń
  9. jeśli smakuje tak, jak wygląda, to byłaś w niebie, jedząc to ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. dynia w soku pomarańczowym?
    Uwielbiam Twoje śniadanie, zawsze pełne smaku, egzotyczności, mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wierzę, że było genialne :) Do puree dyniowego zawsze dodaję sok i skórkę z cytryny, więc taka gotowana w soku pomarańczowym musiała być jeszcze lepsza :> Następnym razem wykorzystam pomarańczę :D !

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja zamiast pomarańczy dodałabym brzoskwiń :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Czy moglabym prosić o przepis na owsianke z dynia i maslem z nerkowcow? :)

    OdpowiedzUsuń
  14. dynia i pomarańcza? muszę spróbować, bo z brzoskwinią np. sprawdza się genialnie :)

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ