22 marca 2013

202.

Uprażona kasza jaglana na soku jabłkowym z jabłkiem, cynamonem, gałką muszkatołową, rodzynkami, suszonymi winogronami* i miodem
vegan: miód -> syrop klonowy

Nie mam pojęcia, czym różnią się winogrona od rodzynek, są chyba jednak słodsze.

46 komentarzy:

  1. zdjęcie cudo, ten miód mnie zauroczył <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Zauroczyło mnie to zdjęcie *.*
    Suszonych winogron nie jadłam więc czym się różnią od rodzynek niestety Ci nie powiem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mnie jednak bardziej smakują winogrona, choć próbowałam ich pierwszy raz przy okazji tego właśnie śniadania. (;

      Usuń
    2. A mi się wydaje, że to to samo, tylko nazwa po prostu inna, ew. jeśli ekologiczne to może oznaczać, że nie ma w nich konserwantów ;)

      Usuń
    3. właśnie nie, bo w smaku są różne, i chociaż ekologiczne, to sprawdziłam i mają w składzie olej słonecznikowy. :D zresztą i jedne, i drugie mam tej samej firmy. a też byłam przekonana, że rodzynki to po prostu suszone winogrona!

      Usuń
  3. wspaniałe zdjęcie :) a śniadanie genialne po prostu ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idealne polaczenie wszystkich smakow :)
    I w dodatku swietne zdjecie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Kasza na śniadanie- jak zdrowo ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zdrowo? a tam, dla mnie to normalne. :D

      Usuń
  6. pysznie! genialne zdjęcie ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. o matko, to zdjęcie jest boskie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale przecież rodzynki to suszone winogrona, więc to tylko kwestia nazewnictwa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie nie wiem, bo i rodzynki, i winogrona mam jednej firmy. winogrona są odrobinę większe, ciemniejsze i słodsze. w każdym razie zdecydowanie bardziej przypadły mi do gustu niż małe, zasuszone rodzynki. :D

      Usuń
  9. Nigdy nie prażyłam kaszy po ugotowaniu, czas spróbować:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też nie, do tej pory robiłam to tylko przed. (;

      Usuń
  10. Napatrzeć się na to zdjęcie nie mogę ! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. piękne zdjęcie, pyszności:D:D

    OdpowiedzUsuń
  12. tym ,ze ja rodzynek nie lubię a winogrona tak hehe ;D
    pyszne śniadanko ;) genialne zdjęcie *-*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. od dzisiaj chyba będę miała do nich podobne podejście. :D

      Usuń
  13. Muszę wypróbować kaszę na soku...

    OdpowiedzUsuń
  14. Od jakiegoś czasu nie umiem znaleźć ciekawego pomysłu na jaglankę! Może się skuszę na Twój :)

    OdpowiedzUsuń
  15. przepiękne zdjęcie :) ciekawa jestem jak smakuje taka na soku, chyba niedługo sprawdzę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeszcze bardziej jabłkowo. :) robi się naprawdę słodka, a kiedy doda się jeszcze cynamon, smakuje już całkiem niebiańsko.

      Usuń
  16. Ale pyszna :) U mnie też jaglanka dzisiaj :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzisiaj w ogóle jaglanki królują - z tego, co widziałam. (;

      Usuń
  17. to zdjęcie jest wprost genialne!! zawsze byłam fanką Twoich zdjęc, ale po dzisiejszym to po prostu chylę czoła:D
    o, a ja cały czas byłam pewna, że suszone winogrona to po prostu rodzynki:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też, ale smakują jednak inaczej.

      Usuń
  18. Cudownie przepysznie.
    I jakie fajne zdjęcie! Zawsze chciałam takie zrobić ;) ugh, zazdroszczę Ci robienia tak dobrych zdjęć. Ja się chyba nigdy nie nauczę :c

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najpierw ustawić manualnie odpowiednio ostrość, potem aparat w jedną rękę, łyżeczka z miodem w drugą - i robisz zdjęcia. :D

      Usuń
  19. super, zjadłabum teraz taka na kolację ;)

    OdpowiedzUsuń
  20. tym, że winogrona są dobre, a rodzynki nie:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. chyba też skłaniam się ku tej teorii. (;

      Usuń
  21. Uwielbiam kaszę na słodko ;d

    OdpowiedzUsuń
  22. mmmm genialne :) ale tyle kalorii... :( www.yokoinwonderland.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

OBSERWUJĄ